Wukong - filmajánló

"Arra vágyom, hogy az Ég többé ne vakítsa el tekintetem!
Arra vágyom, hogy a Föld többé ne nyelje magába szívem!
Arra vágyom, hogy minden élőlény megértse lelkem!
Arra vágyom, hogy az összes isten az enyészeté legyen!"

 

Múlt héten már írtam pár sort a Majomkirályról, most pedig a legújabb, róla szóló filmet szeretném figyelmetekbe ajánlani ("gyári" angol felirattal fellelhető a neten), ami nem más, mint a Derek Kwok rendezte 'Wukong' (悟空传).

A szereplőgárda elsőrangú (Eddie Peng - Wukong szerepében, Ni Ni - Zi Xia szerepében, Ou Hao - Tian Peng szerepében //belőle lesz majd később a "Nyugati utazás" disznója), Shawn Yue - Yang Jian isten/Erlang Shen/a Jáde Császár unokaöccse szerepében, Zheng Shuang - Ah Yue/Tian Peng szerelme szerepében, Faye Yu - a gonosz Hua Ji úrnő szerepében), a látványvilág, háttérzene szintén (de hát nem is egy alacsony költségvetésű alkotásról van szó). A mutatós harcjelenetek mellett, "természetesnek ható" CGI mellett romantikából, szívbe markoló bánatból is kapunk egy adagot, és még egy rendhagyó csókjelentet is.

A trailer-t itt megnézhetitek: Youtube

Az alábbi képeket pedig a filmből vágtam ki:

wukongfelhon.jpg

wukongzixia.jpg

wukongzixia2.jpg

wukongzixia3.jpg

yangjian.jpg

zhengshuang.jpgtianpeng.jpg

gonoszno.jpg

felhodemon.jpgwukongmajomalakban.jpg

Végezetül Eddig Peng-ról annyit, hogy a kinézete ellenére információim szerint tőzsgyökeres han kínai, nincs benne semmi más nép véréből, és Kínában az egyik legjóképűbb színészként tartják számon (és 35 éves, de meg nem mondanám róla).

eddiepeng.png